HOORN - Het oude V&D-pand heeft een nieuwe bestemming gekregen. Van warenhuis tot plek waar creatieve ondernemers hun producten kunnen etaleren. De deuren gingen gisteren voor het eerst open voor publiek. Ook de oud -manager van de V&D Wim van de Water kwam even kijken. "Het leeft weer en er gebeurt weer wat in dit pand. Dat raakt me wel als ik dat zo zie."

Twee jaar lang waren de deuren gesloten nadat V&D in het voorjaar van 2016 failliet ging. Een drama voor het personeel, dat hun baan kwijt raakte. Lange tijd was het voor Wim lastig om überhaupt langs het V&D-pand te lopen, maar gisteren ging hij met veel plezier naar binnen. "Het is een geweldig initiatief wat de ondernemers hier hebben neergezet. Ik vind het prachtig om dit te zien."

De creatieve ondernemers bieden producten aan die met lifestyle te maken hebben. Dat varieert van meubels tot een houten fiets. Alles is te koop en het is tevens een plek om inspiratie op te doen. Initiatiefnemer Martijn Neuvel merkt dat mensen nieuwsgierig zijn. "Ik zie dat mensen echt onwijs enthousiast worden en met open mond staan te kijken. Dit is wel iets unieks in Hoorn."

'Mijn hart maakt een sprongetje'
Her en der zijn nog wat oude herinneringen aan de V&D bewaard gebleven. Zo hangt er nog een poster van de bekende V&D-boom aan de muur en ook staat er nog een kastje dat altijd vlakbij de kassa stond. Wim's ogen gaan glimmen bij het zien hiervan. "Ja, die jongens hebben er goed op gepast. Ze hadden het ook weg kunnen doen. Mijn hart maakt wel een sprongetje als ik dit zo zie."

De winkel is voorlopig elke week geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 12.00 uur. Zaterdag 14 juli is de officiële opening en de ondernemers beloven een flink spektakel.