OOSTERLEEK - Op zondag 25 november a.s organiseert de Folkclub Oosterleek een speciale muziek-middag met de band “ DE 4-TUOZE MATROZE ”.De Folkclub Oosterleek bevindt zich in Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek.De aanvang van deze middag is 14.30 uur. Entree bedraagt € 6,00.


De 4Tuoze Matroze is een Nederlandse muziekgroep, gevormd door en rond zanger/ componist Cees Koldijk, die zich met name heeft toegelegd op het brengen van het Nederlandse zeemanslied en het leven gezien door nautische ogen. De groep werd opgericht in 1995 en kende meerdere bezettingen. Het zeemansleven, drank en vrouwen zijn veel terugkerende thema's in veel van de liederen. Hun muziekstijl is gaandeweg de jaren meer op wereldmuziek gaan lijken met onder andere Ierse, Balkan en Noord-Afrikaanse invloeden. Vandaag wordt de band vergezelt door een Irakeze qanounspeler.

Optredens in Nederland vonden onder meer plaats op Oerol( ieder jaar) en Lowlands en De Wereld draait door, en de afgelopen jaren toerde de 4Tuoze Matroze in de theaters met diverse voorstellingen. Ze komen deze zondag de Folkclub Oosterleek op zijn kop zetten. In een opzwepend tempo spelen de muzikanten nieuwe liederen met ongewone teksten over kapiteins op rondvaartboten, zeemietjes, mannen die zich meer man met een zeemeermin voelen en andere droevige kolder over heimwee en verlangen. Zoals het hoort bij dit soort liederen worden in de coupletten de zeemansverhalen bezongen en zingen we allemaal mee in de refreinen. Dein mee en zing mee met het geluid van deze ras-muzikanten. Het belooft weer een heel bijzonder optreden te worden. Dus komt deze zondag naar de Herbergh!

De Folkclub Oosterleek in Herbergh ‘t IJsselmeer vindt U aan de dijk Hoorn - Enkhuizen in het dorp Oosterleek in de gem.Venhuizen. Of via de N 506 afslag Wijdenes/Oosterleek. Vanuit Amsterdam neemt U bij Hoorn afslag 8 (Mac.Donalds) en volgt de N 506.Voor informatie betreffende deze middag kunt U bellen naar tel. 0229-503150.