BLOKKER - Op woensdag 21 juli van 11.00 tot 12.15 organiseert MAK Blokweer een opruimactie om zwerfafval op te ruimen in de wijken Blokker en Nieuwe Steen. Vrijwel iedereen is het erover eens, zwerfafval ziet er vies uit en het is slecht voor de natuur. Dieren kunnen zwerfafval voor voedsel aanzien en erin verstikt raken. Zo kan een sigarettenpeuk twaalf jaar blijven liggen en een stukje kauwgom wel twintig jaar! Daarom organiseert MAK Blokweer een opruimactie in de omgeving van het natuurpark. Kinderen onder begeleiding van een volwassene en gezinnen kunnen meedoen.


De route start vanaf MAK Blokweer en duurt ongeveer 60 minuten. Deelnemers ontvangen van tevoren informatie en wat uitleg over de impact van zwerfafval op de natuur. Daarna krijgt iedereen een afvalgrijper met vuilniszak en gaat de groep met een medewerker van MAK Blokweer aan de slag.

Na afloop is er een kopje koffie, thee of limonade en een lekker ijsje. Ook is er na afloop nog alle gelegenheid om de tentoonstelling West-Friezen, land en water te bezoeken of de dieren in de weide. De activiteit is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar onder begeleiding van een (groot)ouder/verzorgende. Gezinnen zijn ook van harte welkom! De opruimactie start om 11.00, inloop vanaf 10.45. Van tevoren aanmelden is verplicht.

Aanmelden voor de opruimactie kan via email info@mak-blokweer.nl of telefoon 0229-266344. Meer informatie: www.mak-blokweer.nl