HOORN - Op zaterdag 9 september is het Open Monumentendag in Hoorn. Tussen 11:00 en 17:00 zijn er in Hoorn en Blokker ruim 30 monumenten geopend. Een unieke kans om een kijkje te nemen in panden die anders de deuren gesloten hebben voor publiek.

Bijzondere activiteiten dit jaar zijn:
– de speciale Museumnacht op vrijdagavond 8 september, vanaf 21:00 in het Westfries Museum.
– de mogelijkheid om het lege Westfries Museum te bezichtigen.
– de multimediashow ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’, in het Statenlogement.
– Tentoonstelling en lezing over architect Bleijs in de Cyriacuskerk, georganiseerd door Stichting Stadsherstel. Loop ook mee met een speciale Bleijs stadswandeling die om 13:00 en 15:00 vertrekt vanaf de Roode Steen.
– In Blokker is in de Hervormde Kerk een kleine maar kleurrijke tentoonstelling ingericht over ‘koraalvilten’. Ook zijn er vier nieuwe deelnemers die zeker een bezoek waard zijn:– Het Bossuhuis, Slapershaven 2. Bewonder het pand en ontmoet de graaf van Bossu.
– Kunst na Arbeid, Westerdijk 52. Luister naar muziek en kijk op groot scherm naar historische beelden van Hoorn.
– De Noorderkerk. Muziekoptredens en een gids vertelt u meer over deze middeleeuwse kerk.
– Molen De Krijgsman in Blokker. Beklim de molen onder leiding van de molenaar.

Gratis programmaboekjes
Een overzicht van alle monumenten, activiteiten en openstellingstijden in Hoorn is te vinden in het gratis programmaboekje. Haal uw boekje vooraf op bij het Stadhuis, de bibliotheek in de Wisselstraat of in het Pakhuis Oud Hoorn. Het boekje is ook digitaal te downloaden via www.omhoorn.nl. Op de dag zelf zijn de boekjes op meerdere locaties te krijgen, zoals bij de OMH informatiekraam voor Roode Steen 15. Daar kunt u ook terecht voor vragen en aanvullende informatie.

Voor meer informatie over de activiteiten van het Westfries Museum zie
www.westfriesmuseum.nl/open-monumentendag-hoorn. En zie voor de activiteiten in het Statenlogement zie www.ontdekhetverhaalvanhoorn.nl.