HOORN - Houd jij van koken en vind je het leuk om buurt- of stadsgenoten beter te leren kennen? Dan is dit je kans! Open als thuiskok in de gemeente Hoorn in de kerstperiode je eigen thuisrestaurant. Dat kan tijdens 'Ontmoeten aan Tafel', voorheen bekend als 'Glouwe Bai de Buren'. Dit jaar kan dat in de periode 16 t/m 31 december.

Wat begon als ‘Glouwe Bai de Buren’, een idee van Vera Truijens vanuit Herberg Hoorn, is al twee jaar een groot succes. Stadsgenoten ontmoeten tijdens een ongedwongen kosteloos etentje in de kerstperiode. Eten verbindt, zeker als het bij mensen thuis gebeurt, in je eigen buurt of stad. ‘Ontmoeten aan Tafel’ is daarom bij uitstek het initiatief dat mensen samenbrengt. We hopen dit jaar nog meer thuiskoks enthousiast te krijgen om buurt- of stadsgenoten uit te nodigen voor een gezellig diner. Doe je mee? Meld je dan aan op vooreenmooiestad/ontmoeten.


Hoe werkt het?
Een thuiskok opent op een vooraf zelf te kiezen moment in de periode 16 t/m 31 december zijn of haar thuisrestaurant. Je kunt zelf aangeven hoeveel mensen je wilt ontvangen. De gasten komen kosteloos bij je eten. Vanuit Ontmoeten aan Tafel krijg je een kleine tegemoetkoming in de vorm van een cadeaubon van een supermarkt en ook ontvang je een goodiebag met leuke producten van Hoornse ondernemers die je tijdens het diner kunt gebruiken. In november is er een bijeenkomst voor alle thuiskoks, waar je van Jorien Pieters van Wijn en Spijshuis Vinck tips krijgt over gastheerschap. Gasten kunnen zich vanaf 18 november opgeven voor een diner bij jou thuis via: vooreenmooiestad.nl/ontmoeten.


Herberg Hoorn
Ontmoeten aan Tafel is één van de activiteiten die georganiseerd wordt vanuit stichting Herberg Hoorn via de stadscommunity ‘Voor een mooie stad’. In december organiseert en bundelt de stichting allerlei activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid rond het thema ‘Stad van Ontmoeting’.