HOORN - In de week voor Kerst valt in heel de stad het magazine Allicht Hoorn op de mat. Het gaat opnieuw om een actie van de christelijke gemeente Het Lichtbaken, om het wonder van Kerst breed bekend te maken.


Het is het derde opeenvolgende jaar waarin de kleine christelijke gemeente het magazine verspreidt. Albert van Bragt, als voorganger verbonden aan Het Lichtbaken, zegt over deze actie: ‘Als gemeente verspreiden wij graag het goede nieuws over Jezus. Doorgaans bereiken wij met onze activiteiten een beperkt aantal mensen. Kerst is een mooie gelegenheid om dat wat grootser aan te pakken. Waarom dan niet in heel de stad? Adverteerders en sponsors stelden ons in staat om een prachtig tijdschrift te realiseren, waarin de kerstboodschap op verschillende manieren wordt vertolkt. Als gemeente hopen wij dat mensen blij worden als zij dit lezen’.

Het tijdschrift heeft 32 pagina’s en ziet er aantrekkelijk uit. Het bevat artikelen die verschillende aspecten van het christelijke geloof belichten, een interview, een historisch artikel, een verhaal en een kinderpagina. ‘Op de vorige edities werd positief gereageerd’, aldus Van Bragt. ‘Wie het tijdschrift niet heeft ontvangen, kan het aanvragen via: hetlichtbakenhoorn.nl’.