HOORN - Op 24 november 14.30 uur zingt Oratoriumvereniging Soli Deo Gloria het Requiem van Mozart in de Oosterkerk in Hoorn.


Weinigen weten dat Wolfgang Amadeus Mozart zeer gesteld was op zijn vriend Joseph Haydn. Het samenbrengen van hun missen in één concert wordt zo een eerbetoon van Soli aan hun vriendschap.

Is het mogelijk om onberoerd te blijven bij de zwanenzang van deze geniale componist die wist dat deze dodenmis zijn eigen Requiem zou worden. Wie het verdriet, de angst en de hoop in deze muziek eenmaal gehoord heeft zal dit nooit meer kunnen vergeten. Hoewel Mozart deze mis niet meer heeft kunnen voltooien wordt het Requiem als zijn mooiste werk gezien.

In de tweede helft van het concert wordt de Nelsonmis van zijn vriend en bewonderaar Joseph Haydn uitgevoerd. Een mis voor gespannen tijden, noemde Haydn hem. Bij een bezoek van Nelson aan Prins Esterházy twee jaar later, is de mis omgedoopt tot de Nelsonmis.

Soli Deo Gloria staat onder leiding van Marcel Joosen en zal worden begeleid door niemand minder dan het Nederlands Begeleidingsorkest.
M.m.v. de solisten Aliya Akhmadeeva, sopraan; Eske Tibben, alt; Peter Vos, tenor; Matthijs Mesdag, bas.


Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.solideogloria-hoorn.nl. Kerk open 13.45 uur.