HOORN - Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich vaak eenzaam. Waar de een tegenslag of verdriet na verloop van tijd een plekje kan geven, wordt het voor de ander steeds lastiger om positief te blijven. Deze negatieve gedachten kunnen overgaan in gevoelens van eenzaamheid. Om dit gevoel van eenzaamheid tegen te gaan organiseren medewerkers van Stichting Netwerk, Mee & de Wering en gemeente Hoorn ontmoetingen waar inwoners, die eenzaamheid ervaren, gratis aan kunnen deelnemen.

Bijeenkomsten Week tegen Eenzaamheid
In de landelijke Week tegen Eenzaamheid (30 sept. t/m 7 ok.) staat ontmoeting en verbinding centraal. Stichting Netwerk, Mee & de Wering en gemeente Hoorn organiseren bijeenkomsten om eenzaamheid bespreekbaar te maken en anderen te ontmoeten. Want wat betekent ontmoeten voor de inwoner? Wanneer heeft iemand het gevoel dat hij/zij écht iemand heeft ontmoet? En hoe gaat de inwoner om met zijn/haar gevoel van eenzaamheid?

Tijdens verschillende bijeenkomsten kunnen inwoners met elkaar en met de medewerkers van de samenwerkende partijen in gesprek over eenzaamheid, ontmoetingen en vriendschappen sluiten. Inwoners kunnen zich aanmelden maar gewoon binnenlopen mag ook!

Programma
Meeting point Kom erbij!
Ontmoeten doen we samen! Een inspiratiebijeenkomst om eenzaamheid bespreekbaar te maken.
- Dinsdag 5 oktober van 10:00 tot 11:30 uur in wijkcentrum De Zaagtand (zaagtand@netwerkhoorn.nl)
- Dinsdag 5 oktober van 13:00 tot 14:30 uur in wijkcentrum Kersenboogerd (kersenboogerd@netwerkhoorn.nl)
- Woensdag 6 oktober van 13:00 tot 14:30 uur in wijkcentrum De Huesmolen (huesmolen@netwerkhoorn.nl)
- Donderdag 7 oktober van 13:00 tot 14:30 uur in wijkcentrum Grote Waal (grotewaal@netwerkhoorn.nl)

Informatiebijeenkomst Zin in vriendschap
Vrienden zijn voor ieder mens belangrijk. Maar hoe maak je vrienden? Donderdag 7 oktober van 15:00 tot 16:00 in wijkcentrum De Zaagtand (zaagtand@netwerkhoorn.nl)

Vrienden maken (8-10 jaar)

Het is fijn om met iemand te spelen. Maar hoe maak je vrienden? Voor sommige kinderen is dit lastig. Tijdens de vier bijeenkomsten gaan kinderen hiermee aan de slag. Meer informatie over deze bijeenkomsten wordt gegeven door kinderwerker Cindy Wognum op donderdag 7 oktober van 16:00 tot 17:00 uur in wijkcentrum De Huesmolen. (c.wognum@netwerkhoorn.nl )

www.netwerkhoorn.nl