HOORN - Dit jaar vindt de Boekenweek van 11 tot en met 19 maart plaats. In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-) fictie centraal, met dit jaar het bijzondere thema “Ik ben alles”. Bibliotheek Hoorn organiseert een schrijversavond met Splinter Chabot.

Het thema “Ik ben alles”

Het altijd relevante thema rondom je eigen identiteit staat dit jaar centraal tijdens de Boekenweek. Dit jaar kijken wij naar wie wij zijn als individu, welke rollen we vervullen in het leven en in verschillende situaties, zowel online als offline. Jezelf leren zijn helpt ook om jezelf te accepteren, te respecteren, en je eigen identiteit te waarderen. En hoe beter wij onszelf (leren) kennen, hoe beter wij een ander kunnen leren kennen. Deze persoonlijke zoektocht staat je te wachten met dit thema van de Boekenweek. Door in de huid te kruipen van personages uit allerlei verschillende boeken leer jij jezelf op een interessante manier nog beter kennen. En waar vind je meer verschillende personages en (levens)ervaringen dan in de bibliotheek? Kom daarom naar Bibliotheek Hoorn en ervaar talloze verhalen die wachten om ontdekt te worden door jou.

Schrijversavond met Splinter Chabot
Binnen dit thema organiseert Bibliotheek Hoorn een schrijversavond met Splinter Chabot. In een gesprek met de Hoornse Lianne Dijkman kom je meer te weten over zijn kijk op het thema van de Boekenweek, zijn leven en uiteraard zijn boeken.

Splinter Chabot (1996) is schrijver, programmamaker, presentator en politicoloog. Voor AvroTros maakt hij programma’s als Ondertussen aan de Hofvijver, Niet de Mol, SPLNTR! en Splinter in de Politiek.

In 2020 verscheen zijn debuutroman CONFETTIREGEN. Uit de vele reacties is Roze Brieven ontstaan, een dialoog tussen de lezers en de schrijver. In 2022 verscheen als de Hemel genoeg ruimte heeft en in 2021 was Chabot een van de schrijvers van het geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Teven is hij columnist voor LINDA. meiden.

Interview door Lianne Dijkman
De Hoornse Lianne Dijkman zal in gesprek gaan met Splinter. Lianne (1993) woont samen met haar man, hond en twee katten in het mooie Hoorn. In het dagelijks leven is zij pedagoog en in haar vrije tijd dompelt zij zich graag onder in creativiteit, schrijven, theater, musical, boeken en drag. Daarnaast is zij ook nog diabetes ervaringsdeskundige voor jeugd in het Dijklander Ziekenhuis en ambassadeur bij Schouwburg Het Park.

Enkele maanden geleden sleepte ze in Enkhuizen de titel Enkhuizen Drag Talent in de wacht en onlangs werd ze verkozen tot Dragqueen Benelux.