HOORN - De tulpen komen de grond uit en dat betekent dat de Fiets4Daagse Hoorn steeds dichterbij komt! De bloeiende bollenvelden, uitgestrekte polders en unieke stolpboerderijen vormen elk jaar weer het decor van dit fietsevenement. Van 2 t/m 5 mei stappen honderden deelnemers op de fiets vanuit Hoorn. Met prachtige routes over 30, 50 en 70 kilometer ontdekken de fietsers het gebied dat wordt omgeven door de Westfriese Omringdijk. Inschrijven is mogelijk via www.fiets4daagsehoorn.nl.


Jong en oud stapt op de fiets om te genieten van cultuur, natuur en heerlijke kilometers. Met uitgepijlde routes en uitgebreide verzorging komen de fietsers niets te kort tijdens de Fiets4Daagse Hoorn. Deelnemers aan de 30 kilometer route kunnen op maandag 2 mei genieten van een historische overtocht met de Stoommuseumboot en Museumstoomtram. Op de laatste dag wordt iedereen feestelijk onthaalt met tulpen op De Roode Steen in het gezellige centrum van Hoorn.

Naast jaarlijks terugkerende verzorgingsposten, zullen er tijdens deze editie van de Fiets4Daagse Hoorn op een aantal nieuwe locaties posten worden ingericht. Kom even tot rust komen bij de biologische belevenisboerderij de Appelhoek in Wijdenes of zoek de gezelligheid op bij dorpscafé De Hooghe Heren naast de Boet in Hoogwoud. Bovendien gaan de deelnemers aan de 50 en 70 km langs zorgboerderij en fruitkwekerij 'T Keetje!

Voor diegene die graag de sfeer willen proeven van de Fiets4Daagse Hoorn, maar vier dagen fietsen net even te veel vinden, is er de Halve4Daagse op woensdag 4 mei en donderdag 5 mei. Daarnaast is er ook een 1Daagse tocht op de laatste dag.

In actie tegen kanker!

Dit jaar is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het goede doel van de Fiets4Daagse Hoorn. Al ruim 25 jaar zijn zij de autoriteit op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker. Tijdens de inschrijving krijgen deelnemers de mogelijkheid een donatie te doen voor het goede doel.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via www.fiets4daagsehoorn.nl. De reguliere inschrijving is geopend t/m 21 april. Er is mogelijkheid tot na-inschrijving op de dag van het evenement.