BLOKKER - Ontbijten met geiten, schapen scheren, knutselen en MAKS' Biomarkt bij MAK Blokweer. Hoera, de lente hangt in de lucht! De schapen worden geschoren, de bloemen staan in bloei en de vogels hebben inmiddels hun eieren gelegd. Dat vier je tijdens SPRING!, een vrolijk lentefeest voor het hele gezin, op zondag 26 mei bij MAK Blokweer. Tijdens SPRING! kun je de hele dag door meedoen met leuke activiteiten.

Ontbijten met de geiten

Deze ochtend kun je 'Ontbijten met de geiten'. Een unieke mogelijkheid om een lekker ontbijt te nuttigen aan een lange tafel direct aan de wei. Het ontbijt wordt samengesteld met de heerlijkste producten van de standhouders van MAKS' biomarkt, die deze dag ook plaatsvindt. Je kunt ontbijten van 10.15 – 11.15 uur of van 11.15 – 12.15 uur en kost € 6,95. Voor deze activiteit is reserveren noodzakelijk. Het ontbijt kan heel goed gecombineerd worden met de andere activiteiten op het terrein.

Demo schapenscheren

Eén van de hoogtepunten op de Kijkboerderij elk jaar, is het scheren van de schapen. Van dichtbij zie je hoe de dierverzorger de mooie wollen schapenvacht netjes afscheert.

Demo schapenvacht vilten

De pas geschoren vachten van de schapen van MAK Blokweer worden verwerkt tot prachtige vilten schapenvachtkleden. Bekijk hoe dit in zijn werk gaat.

Weven voor kinderen

Onder begeleiding van een medewerker van MAK Blokweer kunnen kinderen hun eigen tapijtje weven. Kosten € 3,50 per kind. Voor deze activiteit is reserveren noodzakelijk.

MAKS' Biomarkt en bezoekerscentrum

Op deze mooie dag is er ook MAKS' Biomarkt op het terrein van MAK Blokweer. Een leuke en verantwoorde gelegenheid om je vaste inkopen te doen. Op deze gezellige, kleinschalige markt vind je elke maand 5 tot 10 lokale aanbieders met (h)eerlijke producten. Een overzicht van de standhouders die op de markt staan is te vinden op de website van MAK Blokweer en op facebook. Het bezoekerscentrum met tentoonstelling is geopend en in het MAK-café kun je terecht voor een drankje met iets lekkers.

GPS- en speurtochten

Ook tijdens Spring! kun je bij ons een GPS- of speurtocht over ons terrein maken. Kijk op www.mak-blokweer.nl voor meer informatie.

Reserveren en meer informatie

Voor meer informatie over SPRING! en reserveren voor 'Ontbijten met de geiten', de activiteit 'Tapijtje weven' of een van de andere activiteiten kijk op onze website: www.mak-blokweer.nl, via telefoonnummer: 0229 – 266 344 of per e-mail: info@mak-blokweer.nl