HOORN - Ook de wereld van vrijwilligers staat op z’n kop. Als gevolg van het coronavirus kunnen ze zich niet zoals voorheen inzetten. Zorgorganisatie Omring heeft haar vrijwilligers uitgenodigd zich op een andere manier in te zetten voor de organisatie, haar cliënten en haar medewerkers.

Frido Kraanen, lid Raad van Bestuur: “In de komende periode zullen we nog meer moeten gaan vragen van onze medewerkers dan we normaal toch al doen. Meer uren, het overnemen van een deel van de activiteiten die doorgaans door onze vrijwilligers worden gedaan en dat in een dynamiek van grotere risico’s voor de eigen gezondheid.”

Whapp.nl, vrijwilligers voor medewerkers
Kraanen: “We hebben onze vrijwilligers daarom uitgenodigd om zich aan te melden voor Whapp, de matchingsapp van WeHelpen. Ook onze medewerkers hebben we hierop geattendeerd. Zo ontstaat een digitale community waarbinnen onze medewerkers vragen kunnen stellen voor kleine klussen. Even een boodschap doen, wellicht een keertje koken of de hond uit laten, om zo na een drukke dag even op adem te kunnen komen. We hebben een internetpagina gemaakt waar meer informatie te vinden is over dit initiatief, namelijk www.omring.nl/whapp

Ook buurtgenoten doen mee
Naast vrijwilligers en medewerkers betrekt Omring buurtgenoten bij de community. Ook zij kunnen zich inzetten voor anderen die wat ondersteuning kunnen gebruiken in deze lastige periode. Kraanen: “WeHelpen heeft al acht jaar ervaringen met het verbinden van buurtgenoten. De matchingsapp Whapp is een uitkomst in deze bijzondere tijd.” Achter wehelpen.nl en Whapp zit een professionele organisatie die een oogje in het zeil houdt en mensen helpt bij veilig gebruik.

Er voor elkaar zijn, zeker nu
Op deze manier wil Omring ook in deze tijden er zo veel mogelijk zijn voor de cliënten, hun professionals en omgeving. Dit vanuit de overtuiging dat je samen meer kunt dan alleen.

Meer info over de matchingsapp en de links om de app te downloaden: https://whapp.nl