HOORN - Naarmate we ouder worden gaan we vaak minder bewegen. Terwijl beweging op latere leeftijd juist erg belangrijk is. Lichamelijke beweging heeft namelijk een positieve invloed op de gezondheid. Daarom organiseert Omring de themabijeenkomst Rust Roest op 25 oktober in Hoorn. De bijeenkomst is gratis en start om 14.30 uur.

Voordelen beweging
Lichamelijke beweging is niet alleen goed voor het hart, de bloedvaten en de longen, maar het heeft nog veel meer voordelen. Zo verkleint beweging de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes 2 en kanker. Daarnaast verkleint het de kans op afname van de spiermassa en hersenaandoeningen zoals dementie.

Bewegen op latere leeftijd
Het is soms lastig om voldoende in beweging te blijven op latere leeftijd. Tijdens de themabijeenkomst Rust Roest neemt een geriatrisch fysiotherapeut u mee in de wereld van ouder worden en beweging. U krijgt antwoord op vragen zoals: ‘Hoe zorgt u voor voldoende beweging op latere leeftijd?’, ‘Wat zijn goede oefeningen om lang fit en vitaal te blijven?’ en ‘Hoe kunt u uw lichaam op een goede manier belasten?’

Aan het einde van de bijeenkomst weet u meer over waarom het belangrijk is om te bewegen, welke verouderingsprocessen vertraagd worden door bewegen, hoeveel u moet bewegen en welke sporten en oefeningen u kunt doen om fit en vitaal te blijven.

Datum en locatie
U bent van harte welkom op de themabijeenkomst Rust Roest op 25 oktober op Omringlocatie Het Baken in Hoorn van 14.30 tot 15.30. Deelname is geheel gratis. U kunt zich aanmelden via www.omring.nl/rustroest of door te bellen naar 088 - 206 79 99. Let op: deelname gaat op datum van aanmelding en vol is vol.