HOORN - Twee van de grootste organisaties in Noord-Holland Noord gaan samenwerken om mensen te helpen om gezond(er) te eten. Afgelopen woensdag ondertekenden de directies van DEEN Supermarkten en Omring hiervoor het convenant “Samen sterk voor gezond eten”. De samenwerking wordt gestimuleerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Gezond eten is voor iedereen belangrijk en kan bijdragen aan een betere gezondheid en meer energie. Hoe ouder we worden, hoe groter de kans op ziekten en beperkingen. Gezonde voedingspatronen en de juiste voedingsstoffen kunnen helpen om gezond ouder te worden. Daarom slaan zorgorganisatie Omring en supermarktketen DEEN de handen ineen en gaan mensen stimuleren om gezonder te eten. Jolanda Buwalda bestuursvoorzitter van Omring; “Ruim 90 procent van de 75-plussers heeft tegenwoordig een of meer chronische ziekte(n). Voeding speelt een belangrijke rol in de behandeling van chronische ziekten en kan bijdragen aan een betere gezondheid. Daarom is voeding een belangrijk thema voor ons in de ouderenzorg”.

Met het convenant ‘Samen sterk voor gezond eten’ gaan Omring en DEEN Supermarkten mensen stimuleren om gezond(er) te eten. Hiervoor hebben beide organisaties verschillende activiteiten gepland. Deze activiteiten zijn met name gericht op ouderen, juist om deze doelgroep het belang van gezond eten te laten ervaren. Zo worden lekkere en gezonde recepten gepubliceerd om mensen te helpen gezond(er) te koken. Een diëtiste gaat met mensen mee de supermarkt in om uitleg te geven over etiketten, ingrediënten en voedingsstoffen. Ook komen er voorlichtingsavonden met informatie over voeding en ouder worden. Dit zijn slechts een aantal initiatieven die voortkomen uit de samenwerking en als het aan Omring en DEEN Supermarkten ligt, volgen er nog velen.