HOORN - Sinds 1 september is de naam van de peuterspeelzalen van Stichting Netwerk veranderd in peuterspeelscholen. Om de nieuwe naam op feestelijke wijze te introduceren is er een speciale speeldag georganiseerd op woensdag 26 september van 14.00 tot 17.00 uur in stadsspeeltuin De Speelhoorn in Hoorn.


Een nieuwe naam. Een vertrouwd aanbod
De naam peuterspeelscholen past beter bij waar de organisatie in gespecialiseerd is, namelijk de peuters op een speelse manier voorbereiden op de basisschool. De ervaren en betrokken leidsters van Stichting Netwerk doen dit al jaren lang in alle wijken van de stad en in nauwe samenwerking met basisscholen.

Spelenderwijs ontwikkelen
De peuterspeelscholen bieden kinderen veel verschillende activiteiten aan. Zo oefenen peuters op spelende wijze hun sociale vaardigheden, woordenschat, tellen en ruimtelijk inzicht. Peuters leren vriendjes te maken samen met de knuffelmascotte Zuki de Zebra. Hij beleeft bijzondere avonturen die kinderen aanspreken en hun spel en fantasie bevorderen. Zuki en de leidsters leren de peuters hoe ze veilig de oversteek kunnen maken naar de basisschool.

Speeldag in De Speelhoorn
Op woensdag 26 september mogen alle kind(eren) onder begeleiding van hun ouders/verzorgers woensdag 26 september vanaf 14.00 uur gratis naar de stadsspeeltuin De Speelhoorn. Van 14.00 tot 17.00 uur zijn er allerlei leuke kinderactiviteiten en is er een muzikale voorstelling inclusief meet and greet met de mascottes Zuki de Zebra en Pinq de Pinguïn. Voor de ouders staat gratis koffie klaar. Ook krijgt de winnaar van de Facebook Raad en Winactie zijn of haar prijs overhandigd. Voor de peuters en ouders van de peuterspeelscholen is het de hele week feest op alle speellocaties van Netwerk.

De beste voorbereiding op de basisschool
www.peuterspeelscholenhoorn.nl