HOORN - Vorig jaar september hebben 24 kunstenaars van Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. via een internationale uitwisseling met BSA-ART in Oostenrijk geëxposeerd. Nu begeleidt Katherina Brandl de tegen-expositie in Hoorn waaraan 16 Oostenrijkse kunstenaars gaan deelnemen.

Opening: zondag 11 september om 14.00 uur door Katharina Brandl, bedenker van de titel en curator van de tentoonstelling.

Nederlandse en Oostenrijkse kunstenaars hebben na “Gleich ist nicht Gleich” een nieuw thema gevonden met de titel TRANS:IT. De een komt en de ander gaat, dat is Trans:it. Transitie in de betekenis van verandering. Het gaat niet alleen over goederenverkeer, maar is ook een culturele en artistieke uitwisseling.

De tentoonstelling laat een selectie van werken zien, waarin de kunstenaars intuïtief de complexe dimensies van het begrip TRANS:IT belichten. Het thema wordt benaderd op een soms humoristische en soms raadselachtige manier.

De deelnemers zijn: Magdalena Aichinger, Johannes Angerbauer Goldhoff, Katharina Brandl, Monika Breitenfellner, Mariam Chikava, Byolnim Choi, Olga Djomina, Susanne Ertl, Georgina Krausz, Kurt Mitterndorfer, Renate Moran, Michael Oberlik, Petra Rader, Helga Schager, Susanne Schober, Ibolya Vass.

De contacten tussen Nederland en Oostenrijk worden in Nederland begeleid door Els Benjamins. Voor meer informatie kunt u haar bereiken via elske@ius.org. Tel 023-5280462.