HOORN - Tijdens de nieuwe tentoonstelling, georganiseerd door Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o., is ruimtelijk werk te zien van 9 verschillende kunstenaars. Met deze expositie wil de vereniging in De Boterhal aandacht schenken aan het brede scala aan mogelijkheden van 3 dimensionaal werk. Zoals te zien is bij de sculpturen van Marisja van Weegberg, de hoekige wandsculpturen van Joop Haring, het vilten lijnenspel van Marlies Lebesque, de abstracte werken van Roland de Jong Orlando en de houtsculpturen van Helen Vergouwen.


De kunstenaars tonen werk in verschillende stijlen en materialen: brons, hout, metaal, keramiek maar ook gerecycled textiel, rubber en vilt. Zo zijn er bijvoorbeeld de bronzen bloemen te zien van Alexandra Konstantinovna, de kleurige figuren van Hetty Kok en de beeldenserie in keramiek "Kunstkijkers" van Margo Schoutsen. En ook heel bijzonder, objecten van Francisca Henneman, die zojuist de 1e prijs innovatie ontving in Tresure Island, de Internationale Textieltriënnale in St Petersburg in Rusland.

3 x 3 = 9 kunstenaars met een grote verscheidenheid in achtergrond en uitingen die t/m 20 juni te zien zijn in de Boterhal te Hoorn.

Wij houden ons uiteraard aan de, op dat moment geldende, coronaregels.

De Boterhal| Kerkplein 39 | Hoorn di - zo 14 - 17 uur- www.boterhal.com toegang gratis