HOORN - Zwembad De Waterhoorn hanteert vanaf 26 augustus een vernieuwd openstellingsrooster. In juni is gecommuniceerd dat er gewijzigde openingstijden voor het recreatiebad komen. Ook worden de lessen voor de doelgroepen anders ingedeeld en zijn er aanpassingen voor zwemlessen. Naar aanleiding van ontvangen feedback op zijn nog enkele aanpassingen gedaan en is het rooster nu definitief.

Op doordeweekse dagen is er overdag te weinig animo voor recreatief zwemmen. Vanaf 26 augustus is het recreactiebad op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gesloten tussen 12:00 en 15:00 uur.
Op woensdag, zaterdag en zondag is het recreatiebad ruimer geopend: op woensdag tussen 10:00 en 20:00 uur en op zaterdag en zondag tussen 10:00 en 16:00 uur. Er geldt een uitzondering tijdens de schoolvakanties: Dan is het recreatiebad dagelijks de gehele dag open.

Het nieuwe rooster is veel overzichtelijker voor doelgroepenlessen en banenzwemmers. Alle lessen en banenzwemmomenten zijn zo horizontaal mogelijk geprogrammeerd. Dit houdt in dat de dagelijkse activiteiten veel meer op hetzelfde tijdstip plaats vinden en onze gasten makkelijker het juiste sportmoment kunnen kiezen. Het banenzwemmen op zondag is teruggekeerd op het rooster omdat dit voor sommige zwemmers de enige mogelijkheid in de week is om hun banen te trekken.

De huidige Aqua’Mini zwemlessen worden Liz & Wes Spetterlessen. Deze lessen sluiten beter aan bij het cognitieve vermogen van de kinderen en zij worden beloond met certificaten. Kinderen die Liz & Wes Spetterlessen hebben gevolgd hebben bij hun zwemlessen voordeel ten opzichte van kinderen die deze lessen niet hebben gevolgd. Uit ervaring bij andere zwembaden van Optisport is gebleken dat deze kinderen, als ze 4 jaar zijn, gemiddeld sneller door het voortraject gaan of dit traject soms zelfs overslaan. Ten opzichte van het eerder gecommuniceerde rooster zijn de tijden van de Liz & Wes Spetterlessen aangepast, zodat het beter aansluit op de schooltijden van de broertjes en/of zusjes.

Verschillende deelnemers van doelgroepenlessen hebben feedback gegeven op het gepresenteerde rooster in juni. Op basis van de gegeven feedback is besloten om een aantal doelgroepenlessen terug te zetten op de oude tijden. Tevens is er ruimte gecreëerd voor vernieuwd aanbod: Aqua’Fun kids lessen en zeemeerminzwemmen. Zo hebben kinderen, na het behalen van hun B-diploma, leuke mogelijkheden om regelmatig te blijven zwemmen.

Bekijk de website van De Waterhoorn voor het volledige rooster vanaf 26 augustus: www.optisport.nl/waterhoorn