HOORN - Het oude V&D-pand in Hoorn staat al twee jaar leeg en pas over een half jaar worden daar winkels en woningen in gebouwd. Tot die tijd zijn ondernemers van het collectie Voorheen V&D bezig om het pand tijdelijk nieuw leven in te blazen. Dat doen ze op een creatieve manier.

Zo probeert een Hoornse kunstenares het pand op te fleuren door Barbie's aan een draadje aan het plafond te hangen. "Ik vind het prachtig. Het is geweldig om te zien dat er weer eens wat gebeurt met het pand", aldus de vrouw.

Het gebouw is iedere donderdag, vrijdag en zaterdag open om van alles te doen. Alles mag en niets is te gek. Nieuwe ideeën zijn nog steeds welkom. Zoals die van kunstenaar Tinus. "Ik ging de laatste dag dat de V&D open was naar de winkel om allerlei spullen te verzamelen. Er was altijd een idee om nog wat van die spullen te maken en toen kwam dit op mijn pad. Het is mooi dat de oude spullen weer even terug zijn in de V&D."

Hip
Een andere kunstenaar zegt dat het pand tijdelijk een creatieve plek wordt. "Het is uniek, hip en je kan iedere dag iets nieuws binnen zien."Mensen die een kijkje willen nemen bij het kunstzinnige project in de oude V&D kunnen vanaf 5 juli een kijkje nemen. Het duurt in ieder geval zes maanden, want dan beginnen de nieuwe bouwplannen.