BLOKKER - MAK Blokweer, de KNNV en IVN organiseren in 2019 een reeks natuurwandelingen door heel Hoorn. Op dinsdag 2 juli leiden twee natuurgidsen van IVN je 's avonds door de binnenstad van Hoorn. Speciale aandacht gaat uit naar het aangeplante én natuurlijke plantenleven in de stad.


In de stad is meer natuur dan je misschien denkt. De (aangeplante) bomen en perken ken je wel. Maar is het je wel eens opgevallen hoe veel groen er op de meest onverwachtse plekken spontaan opkomt? Beide soorten groen hebben hun eigen schoonheid en waarde die we tijdens een zomerse avondwandeling door de binnenstad van Hoorn zullen bekijken. Hoe zie je precies het verschil tussen aangeplant en natuurlijk ontstaan groen? Welk nut hebben de verschillende planten in deze omgeving, en zijn er ook planten die juist ongewenst of schadelijk zijn?

De IVN houdt op dinsdag 2 juli een excursie in de binnenstad van Hoorn, waarbij we op zoek gaan naar groen in de stad en stilstaan bij cultuurhistorische monumenten. De wandeling wordt begeleid door Josien Stringer en Renée van Genderen, beiden natuurgidsen IVN. We verzamelen om 19:00 uur voor de hoofdingang van treinstation Hoorn. De wandeling duurt tot + 21:00.

Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.


Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 1695 JC Blokker

www.mak-blokweer.nl