HOORN - Nathalie Hollenberg van locatie Lindendael heeft met haar Aziatische gerecht, gecombineerd met Hollandse groenten, de prijsvraag Vegetarisch koken van Omring gewonnen! Ze wint hiermee een kerstaankleding van de woongroep.


Frido Kraanen, bestuurder Omring: 'Gefeliciteerd Nathalie met het winnen van de prijsvraag Vegetarisch Koken! Je gerecht is een prachtig voorbeeld van hoe lekker en duurzaam vegetarisch eten kan zijn. Ik ben trots op je dat je met jouw recept hebt laten zien dat we ook in de zorg op een verantwoorde manier kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld. Maar ook een diverse wereld, want ik vind de combinatie van Aziatisch ontmoet Nederland zeer aansprekend.'

Receptenwedstrijd als onderdeel van de Week van de Duurzaamheid

De prijsvraag Vegetarisch Koken is opgezet voor woonassistenten en grootkeukens ter gelegenheid van de Week van de Duurzaamheid (9 tot en met 13 oktober). Het doel is om collega's te enthousiasmeren om op een verantwoorde manier wat vaker vegetarisch te koken, dat is namelijk lekker, gezond en duurzaam! Volgend jaar komt er weer een nieuwe prijsvraag.

De deelnemers stuurden hun lekkerste vegetarische recept in en een jury kwam hun gerechten proeven. De jury vond Nathalies bijdrage 'gemakkelijk te maken', 'goed op smaak' en 'bijzonder lekker.' De jury bestaat uit collega's van het Service Expertise Bureau (SEB), Diëtiek en het Team Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van Omring, in samenwerking Omrings leverancier Huuskes.

Nathalie Hollenberg, woonassistent Omrings locatie Lindendael: 'Mijn gerecht is speciaal, omdat deze is afgestemd op onze bewoners, het is voedzaam én lekker. Mijn gerecht is geproefd en goedgekeurd door onze twee VEGA bewoners en daarom ook al speciaal."

Maatschappelijke bijdrage

In 2030 wil Omring de meest duurzame zorgorganisatie van Nederland zijn! Gezond en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door duurzaam te handelen, dragen we bij aan een gezonde maatschappij.

Duurzaam en gezond, we doen het samen!