HOORN - In het Westfries Museum in Hoorn kun je nu de Mysterie Museum-tour volgen, speciaal voor jong en oud. Met de podcaster aan je oor dool je door de 27 schatkamers en ontdek je de spannendste verhalen: van de geroofde kunst tot de wapens in de schutterijzaal. En van het leven vroeger aan boord van VOC-schepen tot nepnieuws in de 17e eeuw. De audiotour zit vol verhalen, opdrachten en leuke weetjes over interessante museumvoorwerpen voor kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders/begeleiders.

De Mysterie Museum-tour bevat luisterverhalen, maar ook (kijk)opdrachten waarbij je schilderijen gaat vergelijken of op zoek gaat naar katten bijvoorbeeld. Er zijn opdrachten met keuzeknoppen (kies A, B of C) of opdrachtjes die je alleen of samen met elkaar aangaat - zoals een selfie maken bijvoorbeeld. Als je deze tour doet, maak je dus kennis met alle mysteries in het museum.

Spectaculaire VR-beleving
Haal bij de balie de speciale podcatcher voor de kindertour en geniet samen van een spannende en superleuke tocht door de geschiedenis. De Mysterie Museum-tour is geschikt vanaf 6 jaar. Voor de allerkleinsten of iets grotere jonge museumbezoeker zijn er ook papieren speurtochten beschikbaar. En wil je helemaal in het verleden ondergedompeld worden, kies dan voor de VR-beleving in de speciale VR-room van het Westfries Museum. Met de VR-bril op sta je opeens midden in de stad Batavia in het jaar 1627 en bezoek je de haven, een VOC-schip en de bruisende markt van deze wereldse handelsstad. Een spectaculaire belevenis voor jong en oud: geschiedenis was nog nooit zo dichtbij.

Gratis entree voor de jeugd
Jeugd tot en met 18 jaar heeft gratis entree in het museum. De Mysterie Museum-tour en de speurtochten zijn eveneens gratis. De VR-beleving kan alleen geboekt worden bij de balie tijdens het museumbezoek zelf voor 2,50 per persoon. (Vanwege de nog geldende restricties is er een beperking van het aantal deelnemers aan VR Batavia 1627, dus check of er nog plaats is.) Tickets voor het Westfries Museum zijn online en aan de deur zelf verkrijgbaar. Reserveren is niet verplicht, maar wordt aangeraden om teleurstellingen te voorkomen. www.wfm.nl/reserveren