HOORN – Het nostalgische Museum van de 20e Eeuw in Hoorn wil het team van 70 vrijwilligers uitbreiden met enkele medewerkers voor de afdelingen 'Horeca', 'Balie' en 'Educatieve Dienst'. Elk jaar bezoeken meer dan 50.000 (in 2018 zelfs 62.250) bezoekers het nostalgische museum in de oude gevangenis bij de haven.


Voor een prettige en gastvrije ontvangst is er nu weer ruimte voor enkele vrijwilligers die minimaal 1 dag (of 2 dagdelen) per week beschikbaar zijn. In de gezellige teams wordt men uiteraard goed ingewerkt en voorbereid op de werkzaamheden.


Horecamedewerkers helpen in de koffiehoek bezoekers aan bijvoorbeeld een drankje, gebakje of muffin. Baliemedewerkers ontvangen de bezoekers en helpen ze in de museumshop of scannen de MuseumKaart. Ze wijzen de gasten de weg, informeren over de exposities en nemen de telefoon aan.


Vrijwilligers bij de Educatieve Dienst begeleiden klassikale bezoeken aan het museum. Ze helpen leerlingen bij het volgen van één van de programma's die er voor het onderwijs zijn.


Het Museum van de 20e Eeuw, dat dit jaar precies 25 jaar bestaat, zoekt bij voorkeur medewerkers die in Hoorn of directe omgeving wonen, affiniteit met een museum of nostalgische artikelen hebben en het leuk vinden om de bezoekers van dienst te zijn.


Voor aanmelding en vragen kan men het beste een mailtje sturen naar info@museumhoorn.nl Voor meer informatie over het museum kijkt men op www.museumhoorn.nl