HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft zijn twee populaire wisseltentoonstellingen verlengd nu het na zes weken sluiting weer per 26 januari 2022 open mocht voor bezoek. De expositie ”50 jaar Jan, Jans en de Kinderen” wordt verlengd t/m 6 maart, dus t/m de Voorjaarsvakantie. De expositie ”70 jaar Kindertelevisie” wordt zelfs verlengd t/m juni 2022!

Het museum is blij dat het nu weer open is voor publiek. Op woensdag 26 januari kwam er om 9.30 uur al direct een schoolklas op bezoek. Leerlingen van basisschool De Hussel uit Grootebroek kregen van de Educatieve Dienst een uitgebreid programma voorgeschoteld. Niet alleen individuele bezoekers maar ook groepen als schoolklassen konden 6 weken niet naar het museum terwijl ze dat wel graag wilden. De medewerkers van het Hoornse museum waren dan ook zeer opgelucht dat de deuren weer open konden.

Hoge waardering exposities

Regelmatig vraagt het museum aan bezoekers in een schriftelijk enquête wat men van het bezoek vond. De huidige twee exposities maar ook de vaste opstellingen, krijgen een hoge beoordeling. Ook wordt de gastvrijheid die de vrijwilligers ten toon spreiden en de goede en goedkope koffie in de horeca veel genoemd. Bezoekers komen uit het hele land en melden ook dat ze zich dankzij de Corona-maatregelen veilig voelden.

Eerste bezoekers na 6 weken sluiting

Woensdagochtend kwamen, los van de schoolklas, uiteraard ook weer individuele bezoekers. De eerste waren Ton van Alphen en Bart Buys uit Zwanenburg die speciaal voor het museum naar Hoorn afreisden. Ze werden beiden door Wim van de Water van het museum verrast met een nostalgisch boek uit de museumwinkel.

Reserveren niet nodig

Het Museum van de 20e Eeuw is dagelijks geopend: doordeweeks van 10 tot 17 uur en in het weekend van 12 tot 17 uur. Reserveren hoeft niet omdat er voldoende ruimte is. Wel dient men een mondkapje tijdens het lopen te dragen en moet bij de entree een Coronatoegangsbewijs gecontroleerd worden. Kijk voor alle informatie, ook parkeren, op www.museumhoorn.NL Voor leuke aanbiedingen in de webshop kijkt u op www.museumhoorn.COM.