HOORN - Vanaf 1 juni is het Museum van de 20e Eeuw weer geopend voor publiek. Wie het museum wil bezoeken, moet vooraf een kaartje voor een tijdslot op www.museumhoorn.nl kopen. Dat geldt ook voor houders van een Museumkaart of voucher.

Je koopt kaarten voor het museum inclusief de tentoonstellingen DDR en Telekids die verlengd zijn t/m 30 augustus 2020. Met extra hygiënemaatregelen, inzet van onze medewerkers en vrijwilligers zorgen we dat het museum coronaproof is. Ook bezoekers helpen mee, door zich aan extra voorschriften te houden.

Steun hard nodig
Op 13 maart moest het Museum van de 20e Eeuw de deuren sluiten, net zoals veel andere instellingen. Dat betekent dat het Hoornse museum de afgelopen maanden vrijwel geen inkomsten had. Met een voorzichtige start met maximaal 100 bezoekers tegelijk hoopt het museum weer wat geld binnen te krijgen. Directie en medewerkers hopen dan ook dat velen de weg naar het museum en zijn exposities weer weten te vinden. Een bezoek met de MuseumKaart is gratis maar ook dan steunt de bezoeker het museum.

Winkel en webshop
Ook met aankopen in de MuseumShop steun je het museum. In de fysieke winkel op het Oostereiland zijn honderden leuke artikelen te koop, vaak voor opvallend lage prijzen. Van boeken tot kaarten, van cd’s tot LP’s, van radio’s tot cadeauartikelen. Een deel van het assortiment is ook te bestellen via www.museumhoorn.com De koffiehoek is voorlopig nog beperkt open. Bezoekers kunnen voor 1 euro zelf een kopje koffie of thee inschenken.