HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw geeft al 27 jaar aan de hand van duizenden objecten en tientallen interieurs een beeld van het dagelijks leven in ons land in de vorige eeuw. Ruim een miljoen bezoekers bezochten het museum dat gehuisvest is in de oude gevangenis bij de haven van Hoorn. In 2022 maakt het museum weer enkele stappen voorwaarts en is het op zoek naar een enthousiaste conservator. Die de collectie nog toegankelijker maakt, boeiende exposities bedenkt en samen met 75 vrijwilligers en 4 betaalde krachten het museum nog mooier maakt.


Directeur Hans Stuijfbergen over de nieuwe man of vrouw die het museum zoekt: “We hebben inmiddels zo’n omvangrijke collectie dat we moeten groeien met onze organisatie. Onze vrijwilligers verzetten veel werk maar we moeten nu echt de betaalde staf, nu nog maar 2,7 FTE groot, uitbreiden. Er is inmiddels ook een extern depot en onze collectie bestaat al uit meer dan 20.000 objecten. Met deze stap kunnen we nog betere exposities maken, de collectie toegankelijker maken, ook digitaal, en komen tot een goed collectiebeleid. We krijgen nog dagelijks items aangeboden maar moeten ook kritisch kijken wat een zinnige aanvulling voor ons is. Ik ben ieder geval blij dat we deze mooie en interessante vacature kunnen openstellen en denk dat het een prachtbaan is. Ik kan mij in de toekomst dan meer richten op andere belangrijke zaken.”

In de vacature voor conservator noemt het museum enkele functie-eisen zoals affiniteit met het museum en de collectie, creatief, inventief, inspirerend en collegiaal, aantoonbare kennis van de collectie, bij voorkeur ervaring in museale of culturele sector, museale opleiding is een pré, bereidheid om incidenteel in het weekend te werken. De nieuwe medewerker krijgt volop gelegenheid zich te ontwikkelen, heeft carrièrekansen binnen het museum en werkt in een prettige omgeving met dankbare bezoekers en collega’s.

Enthousiast geworden? Stuur dan uiterlijk 10 juni 2022 een sollicitatie met CV en motivatiebrief naar info@museumhoorn.nl Met vragen kunt u zich richten tot directeur Hans Stuijfbergen via eveneens info@museumhoorn.nl