HOORN – Live vanuit het Museum van de 20e Eeuw wordt sinds half april elke vrijdagmiddag om 17 uur een magazine-achtig TV-programma uitgezonden. Met gasten, rubrieken en reacties van kijkers. Deze Museum-TV is goed ontvangen en krijgt steeds meer kijkers. Op 1 mei wordt in de studio gesproken met Marian Vleerlaag over o.a. de viering van 75 jaar bevrijding in Hoorn.

Wim van de Water en Hans Stuijfbergen praten ook met Rien van Drongelen, voorzitter van de Ondernemers Stad Hoorn (OSH). Hij vertelt hoe ondernemers omgaan met de Coronacrisis en wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld evenementen in Hoorn. Verder is er een MuseumKwis, wordt een object uit de collectie besproken en wordt een blik geworpen in de MuseumShop. Uiteraard wordt in de studio afstand gehouden.

De uitzendingen zijn achteraf ook terug te zien via Facebook, via Youtube en www.museumhoorn.nl .

Het Museum van de 20e Eeuw is momenteel, zoals alle musea, gesloten. In ieder geval blijven de deuren tot 20 mei gesloten en wordt nauwlettend gevolgd wat de ontwikkelingen zijn. Het museum hoopt over enige tijd met speciale voorzieningen weer open te kunnen.