HOORN - De deuren van het Museum van de 20e Eeuw kunnen nog niet open maar via live-uitzendingen via Facebook treedt het Hoornse museum nu naar buiten. Na de eerste succesvolle uitzending van Museum-TV (M-TV) is er op vrijdag 24 april weer een magazine te zien. Op vrijdagen om 17 uur zendt men rechtstreeks vanuit het museum een televisieprogramma uit met verschillende rubrieken.

In de uitzending van 24 april zijn in de studio Egbert Ottens en Wouter Hakhoff te gast. Egbert Ottens heeft recent een indrukwekkend boek uitgebracht over de oorlog en het verzet in Hoorn en West-Friesland. Wouter Hakhoff, directeur van Muziekschool Gerard Boedijn, vertelt over hoe zij nu digitaal les geven en met de crisis omgaan.

Tevens de MuseumKwis, een kijkje in de winkel en een greep uit de museumcollectie. Het programma wordt gepresenteerd door Hans Stuijfbergen en Wim van de Water.

De eerste uitzending van M-TV kun je terugzien via https://youtu.be/cToab8lWrOc . Op vrijdag om 17 uur is de nieuwste aflevering op www.facebook.com/MuseumVanDeTwintigsteEeuw te bekijken en later ook via YouTube.