HOORN - Op 7 januari 2019 is het precies 65 jaar geleden dat het nummer 'Hoochie Coochie Man' van Muddy Waters werd uitgebracht (geschreven door Willie Dixon).In 2019 gaat de Muddy Waters Tribute Band deze 'verjaardag' vieren met 'The Hoochie Coochie Tour'. Eind 2018 gaan ze al een paar promoshows doen, waaronder de show voor Radio 501, Blues on Sunday, vanuit Manifesto in Hoorn op 25 november.


Radio501 maakt hiervan een radio-opname en West Friesland.TV doet de TV registratie. Datum: 25 november. Zaal open: 14:30u - tickets € 7 (ex fee € 1.50) in de voorverkoop (o.a. Primera) en € 7.50 aan de deur. Locatie: Manifesto Hoorn, Holenweg 14c 1624PB Hoorn. Gratis parkeergelegenheid

The Muddy Waters Tribute Band beoogt niet een kopie te zijn van de oorspronkelijke Muddy Waters Band, maar is een eerbetoon aan de 'Father of the Blues' en is met name geïnspireerd door de jaren '70 shows en samenstelling van de band.

Met een goede dwarsdoorsnede van het repertoire, dat Muddy en zijn band in die jaren speelden, neemt de Muddy Waters Tribute Band het publiek mee in de sfeer en vibe van één van de belangrijkste, invloedrijkste en bekendste blues artiesten en diens band die er ooit bestaan heeft.

Bezetting:
-Robbert Fossen: zang, gitaar
-Lothar Wijnvoord: gitaar
-Thomas Toussaint: harmonica
-Ivan Schilder: piano, zang
-Dirk Wagensveld: bas-Lars Hoogland: drums

Blues Band:
-Muddy Waters: zang, gitaar
-Luther 'Guitar Junior' Johnson: gitaar, zang
-Bob Margolin: gitaar
-Jerry Portnoy: harmonica
-Pinetop Perkins: piano, zang
-Calvin Jones: bas
-Willie 'Big Eyes' Smith: drums

Oorsponkelijke bezetting jaren '70 Muddy Waters