HOORN - Op zondag 4 september organiseert Stichting Kunst in de Kas vanaf 12:00 uur tijdens het Kunst & Cultuurweekend een gezellig MontmartrePlein in de binnentuin van de Ceciliakapel en Expoost in Hoorn. Verschillende kunstenaars exposeren en zijn live aan het werk. De expositie wordt gelardeerd met poëzie en muziek. De gehele middag is er een open podium voor muzikanten. De toegang voor het MontmartrePlein is vrij.


Ellaline Tenhage woonde een tijd in Nieuw-Zeeland. Zij laat zich inspireren door de prachtige natuur. Anouschka Dijkstra bouwt andere werelden. De kunst van Paapi varieert van abstract tot popart. Klaas Jan Gorter wordt uitgedaagd om het samenspel van lijnen, kleur en sfeer aan het doek toe te vertrouwen. De schilderijen van Martijn Schoemaker zijn vaak uit persoonlijke emoties, zoals liefde, tragedie en melancholie ontstaan. Mandak Azizi experimenteert graag met nieuwe schilderstijlen. De jonge kunstenaar Milan Nowak wil een stempel op deze wereld drukken. Ankie van Lier maakt fantastische portretten met pastelkrijt. De abstracte doeken van Aswin Vestjens kenmerken zich door natuurlijke, organische vormen, een helder en rijk kleurgebruik en aparte kleurcombinaties. Graag laat hij aan de toeschouwer over wat die erin ziet. De kunstwerken van Akram Hamza zijn indrukwekkend en hebben alles te maken met de oorlog in Syrië. Bij Margo Schoutsen en haar kunst gaat het grotendeels om en over mensen. Margo maakt unieke beelden van klei.

Open podium

Op het MontmartrePlein wordt een open podium voor sfeervolle muziek georganiseerd. Artiesten Inèza Messack en Sergio Sinning León zorgen voor een jazzy sfeer. Dichter Emanuel van der Ven schrijft scherpe en soms zelfs vileine teksten, die hij op het plein in poëzievorm voordraagt.

Locatie

Het MontmartrePlein wordt georganiseerd in de binnentuin van de Ceciliakapel. Ingang: Expoost, Nieuwsteeg 42 in Hoorn. Voor meer informatie: www.kunstindekas.nl.