HOORN - De Mega Zomermarkt op 26 juli wordt er weer een om op je wandelschoenen te voltooien. Maar liefst 300 kramen staan opgesteld in de binnenstad en het wordt een flinke klus om ze allemaal te bekijken....


De markt is een samentrekking van twee gouden topmarkten die vele bezoekers uit heel Nederland trekken. De kleurrijke Weversmarkt is een lust voor het oog en bijzonder in trek bij iedereen die "iets met draadjes doet". Deze markt staat, 171 kramen sterk, opgesteld op Kleine Noord en Grote Noord.

De overige straten van het beroemde winkelrondje staan vol met kramen met allerlei; vintage, boeken, kleding, babyartikelen, speelgoed, lekker eten, curiosa, cosmetica, woon- en tuindecoratie, gadgets… Je kunt het zo gek niet bedenken!

De markt is van tien tot vijf uur in de binnenstad. Kom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer want het wordt een drukke dag met bezoekers uit heel Nederland.

De vermoeide voeten rust gunnen kan bij een van de vele, gastvrije horecagelegenheden voor koffie met iets lekkers, een borrel of een prima lunch. Of zoek de rust op in de historische haven op slechts vijf minuutjes van het centrum.

Kortom, dit mag je niet missen!