HOORN - Op zondagochtend 10 oktober geven de wereldberoemde Nederlandse cellist Pieter Wispelwey en pianist Paolo Giacometti een concert in Schouwburg Het Park in Hoorn. Er wordt muziek gespeeld van o.a. Brahms en Chopin in een prachtig romantisch programma. Na het afgebroken seizoen 2019-2020, het verloren vorige seizoen een hoopvol nieuw begin van volle zalen. Het concert wordt georganiseerd door Concertstichting Johan Messchaert in Schouwburg Het Park in Hoorn.

Noord-Hollander Pieter Wispelwey geeft al vier decennia met veel succes concerten over de hele wereld. Dat doet hij met een zeer breed repertoire van vier eeuwen muziek waaronder speciaal voor hem gecomponeerd werk. Wispelwey speelt daarbij zowel de barokcello als de moderne cello. Zijn veelzijdigheid en diepgang heeft de cellist vele uitnodigingen bij de beroemde orkesten en concertzalen, prijzen en juichende recensies opgeleverd.

Concertstichting Johan Messchaert is heel erg blij dat zij Pieter Wispelwey en pianist Paolo Giacometti het aan het publiek kan presenteren voor het tweede concert van de concertserie 2021-2022. Er is voor dit concert inmiddels een volledige publieksbezetting beschikbaar en daarmee kan het publiek als vanouds weer een volwaardig concert verwachten.

Kaarten voor het bijzondere optreden van Pieter Wispelwey en Paolo Giacometti kunnen besteld worden bij Schouwburg Het Park via https://www.hetpark.nl/programma/pieter-wispelwey-paolo-giacometti-johan-messchaert

Al honderd jaar organiseert Concertstichting Johan Messchaert klassieke muziekconcerten in Hoorn. De concerten kenmerken zich door het hoge niveau, bekende namen, jong talent en diversiteit. Ook komend seizoen is het gelukt om weer een hoogstaande serie samen te stellen met zeer talentvolle musici.

Het eerstvolgende concert, op 21 november, is een optreden van snel reizende ster, zangeres Laetitia Gerards en meesterpianist Thomas Beijer.