HOORN - Een dag shoppen in Hoorn moet een echte belevenis worden. En dat geldt zeker voor het Hof van Hoorn. "Door een divers winkelaanbod te combineren met eet- en drinkgelegenheden en ontspanning willen we het centrum nog aantrekkelijker maken voor een breed publiek." Robert Jonk van Jonk Investments heeft grootse plannen voor het Hoornse winkelgebied.


Sinds 1 november is Jonk samen met nog vier particuliere investeerders uit Noord-Holland, verenigd in De Hoornse Onroerend Goed Compagnie, eigenaar van een groot deel van het Hof van Hoorn. Een prima winkelcentrum, maar er mag wel wat meer schwung in komen. "Dat mensen niet alleen wooninspiratie op kunnen doen, maar tegelijk ook boodschappen bijvoorbeeld. Of dat de kinderen zich vermaken in een sport- en speelparadijs terwijl hun ouders zich in alle rust laten informeren over een nieuwe keuken of in een experience center inspiratie opdoen." De nieuwe eigenaren vinden niets te gek en onderzoeken nu wat er kan.

Actief aan de slag
Een ding is duidelijk: Jonk en de andere investeerders hebben het Hoornse vastgoed niet gekocht om alleen 'op de panden te passen'. Ze willen er ook echt actief mee aan de slag om het winkelcentrum nog aantrekkelijker te maken. De investeerders zien volop kansen. "De bereikbaarheid per auto is formidabel, je kunt er gratis parkeren en het oude stadscentrum en het bus- en treinstation liggen op loopafstand."

De komende maanden gaat Jonk namens de investeerders in gesprek met de gemeente om hun plannen met Hof van Hoorn te bespreken en toe te lichten. De betrokkenheid van de vijf investeerders is groot. "Hoorn verdient het om de winkelmagneet van de regio te worden. Daar kan het Hof van Hoorn een belangrijke rol in spelen."