HOORN - Van zaterdag 16 februari tot en met zondag 3 maart kan iedereen meehelpen met het inspecteren en schoonmaken van de eeuwenoude voorwerpen van het Westfries Museum. De schoonmaakactie is een voorjaarsvakantieactiviteit voor jong en oud.

Het Westfries Museum is een museum van de Gouden Eeuw. In het museum werkt Alice. Zij is conservator en het is haar taak om alle mooie spullen van het museum netjes te bewaren. Dat lijkt makkelijk, maar dat is het niet!

Samen aan de slag
Samen met de instructies van Alice ga je in het museum aan de slag om de voorwerpen te inspecteren, mooi schoon te maken en de zilvervisjes, motten en houtworm te bestrijden.

Ondertussen kom je van alles aan de weet over het werken in een museum. Wat moet een echte conservator allemaal weten? Mag je overal zomaar aanzitten en wat mag je wél en wat mag je niet zelf schoonmaken? Hoe maak je een schilderij weer mooi als dat beschadigd is? Waar gebruik je spuug voor? Alice heeft het allemaal opgeschreven.

Meedoen?
Je kan de familieactiviteit in de vakantie van dinsdag tot en met vrijdag doen van 11.00 tot 17.00 uur, in de weekenden van 13.00 tot 17.00 uur. Vraag ernaar bij de kassa. Jongeren tot 18 jaar mogen het museum gratis in.

Westfries Museum
Het Westfries Museum in Hoorn is een museum van de Gouden Eeuw. Het is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw, met speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen. Naast de vaste collectie presenteert het museum drie keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling. In 2019 staat het tentoonstellingsprogramma in het teken van 400 jaar Batavia.

Kijk voor meer informatie op wfm.nl.