HOORN - Op vrijdag 29 maart geeft de Rotterdamse musicus Arjan Breukhoven een interactieve lezing met beeld en geluid over de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Vele liefhebbers gaan in deze periode naar uitvoeringen van dit meesterwerk van één van de grootste componisten aller tijden, zoals die ook dit jaar weer plaatsvindt in vele kerken en concertzalen in Nederland. Maar wat schuilt er achter de noten van deze compositie. Tijdens deze lezing gaat er een wereld voor u open!

De Hoornse dirigent Harry Toebes, o.a. dirigent van Abendmusiken, geeft een toelichting over de 'Kindermatthäus' die eerder onder zijn leiding werd uitgevoerd. Deze lezing is daarom ook interessant voor kinderen.

U wordt uitgenodigd in Het Octaaf, J.D. Pollstraat 1 in Hoorn om deze lezing bij te wonen. Aanvang 20.00 uur. De entree bedraagt € 5,00 incl. koffie/thee in de pauze. Vrij parkeren naast Het Octaaf, fietsenstalling achter Het Octaaf.

Kaarten reserveren is mogelijk via muziek35@gmail.com

Arjan Breukhoven zegt over Bach's werk: "de Matthäus-Passion is misschien wel het meest indrukwekkende werk dat ooit is gecomponeerd in de muziekgeschiedenis. Dit werk componeerde Bach tijdens zijn werkzame periode in Leipzig. Hij componeerde voor koor, orkest en solisten. Oppervlakkig luisterend naar dit werk zult u al zeker onder de indruk komen van de schoonheid, maar als u achter de noten kunt kijken en meer te weten komen over achtergronden, gaat er misschien wel een wereld voor u open. Tijdens deze lezing neem ik u mee in Bach's leven en zijn compositie in woord, beeld en geluid. Al luisterend naar de muziek wordt u op bepaalde zaken opmerkzaam gemaakt en krijgt u misschien nog meer waardering voor deze componist en zijn werk."
Arjan Breukhoven studeerde orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en treed als internationaal concert musicus jaarlijks op in vele landen in de wereld. Hij is o.a. organist van de oude Dorpskerk in Berkel en Rodenrijs.