HOORN - Op maandag 4 februari, Wereldkankerdag, laten 6 managers en bestuurders uit West-Friesland zich opsluiten in Inloophuis Pisa in Hoorn: een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. De groep laat zich vrijwillig ‘opsluiten’ in het Inloophuis en zet hun overtuigingskracht, charme en netwerk in om geld in te zamelen voor het goede doel.

De groep bestaat uit Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, Hans Huibers, voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep, Hannie van Lent van Startwijzer, Marjolijn Dölle van WerkSaam Westfriesland, Henry Meijdam, directeur van het Interprovinciaal Overleg en JanWillem Breukink, voormalig CEO van Incotec en voorzitter van Seed Valley. De Lock-Up zal live te volgen zijn op https://onswestfriesland.nl . Het gemeentebestuur van Hoorn ondersteunt de actie van harte. Wethouder van Volksgezondheid Marjon van de Ven, komt aan het einde van de dag langs om de totale opbrengst bekend te maken.

Waarom een Lock-Up?
Inloophuis Pisa heeft dit jaar een jubileum te vieren: 10 jaar! Inloophuis Pisa is voor een heel groot deel afhankelijk van sponsoring en donaties van bedrijven, organisaties, fondsen en particulieren. Met de Lock-Up wil Pisa een structurele basis creëren om er voor te zorgen dat het inloophuis haar activiteiten voor mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden, ook de komende jaren kan blijven uitvoeren.

Waarom doet Pisa er toe?
Wiek Luza is coördinator en begeleider bij Inloophuis Pisa: “De diagnose “kanker” komt als een mokerslag binnen en de grond lijkt onder je voeten weg te slaan. Vaak is dan de eerste gedachte “Ik ga dood”. Er volgt vaak een lang traject van behandeling. Het is goed om te weten dat Inloophuis Pisa een plek is waar je tijdens en na je behandeling terecht kunt met al je gevoelens en ervaringen, waar je begrepen wordt en erkenning krijgt voor soms tegenstrijdige gevoelens. Een plek waar je lotgenoten kunt ontmoeten en herkenning vindt, waardoor je je minder alleen voelt. Ook voor de partners en de kinderen biedt Pisa ondersteuning, immers “kanker heb je niet alleen”.