HOORN - MAKS’ Biomarkt is een kleinschalige, maandelijkse (streek)markt met biologische en duurzame producten van lokale ondernemers. Op zondag 24 november van 10:00 tot 16:00 vindt de editie van deze maand plaats. Dit is de laatste markt voor de winterstop en dus een mooie gelegenheid om kennis te maken met al het (h)eerlijks dat de streek in aanloop naar de winter te bieden heeft. Ook kun je op de markt alvast een voorproefje nemen op de feestdagen, of je nu op zoek bent naar typisch december-lekkers of iets leuks om cadeau te doen.

Het vaste aanbod op MAKS’ Biomarkt bestaat uit biologische kaas van Rico’s Biokazen, ecologische olijfolie en balsamico-azijn van Cantos Import, pure broden, broodjes en bakkerswaren van Bakkerij Raat, en alles voor gezonde energie van Life Energy. Honing & Heerlijkheden zorgt dit keer voor verse groente en fruit uit de regio en diverse honing(producten). Bij Zuster Evie en Grutterswinkel de Glazen Pot kun je terecht voor ambachtelijk lekkers, bakpakketten en kruidenierswaren. De kraam van Pauline’s Kaarsenatelier staat vol handgemaakte, gerecyclede kaarsen – oud kaarsvet is zeer welkom.

Nieuwe kraamhouders, speciale aanbiedingen en overige nieuwtjes worden in de aanloop naar de markt bekend gemaakt via de website en Facebookpagina van MAK Blokweer.

Voorafgaand aan MAKS’ Biomarkt verzorgt Bamboeyoga in het bezoekerscentrum een yogales voor volwassenen, met wijds en rustgevend uitzicht over het omringende natuurpark Blokweer. Tijdens de winterstop van de markt blijven de yogalessen doorgaan. Meer informatie over de lessen is te vinden op bamboeyoga.nl.

De markt vindt deze maand in verband met weersverwachting vrijwel geheel binnen plaats, op de benedenverdieping van bezoekerscentrum de Molshoop.

MAKS’ Biomarkt vindt van maart t/m november plaats op de laatste zondag van de maand, van 10:00 tot 16:00 op het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Tijdens de markt zijn het bezoekerscentrum, de kijkboerderij en het natuurpark geopend. Toegang is gratis. Honden zijn niet toegestaan. Voor meer informatie: 0229 266344 of info@mak-blokweer.nl.