HOORN - Op zaterdag 26 november ontsteken we op een speelse manier het licht aan boord van de schepen in de haven van Hoorn.

Lopend en varend brengen kinderen het licht de haven in. Langs de route roepen zij de schippers aan om de kerstverlichting aan boord aan te steken. Zo ontstaat tijdens de tocht een lint van feestelijk verlichte schepen.

De lichtjesavond is een initiatief van Centrum Varend Erfgoed in samenwerking met Scoutinggroep VPV Hoorn en reddingsbrigade Notwin.

De route loopt vanaf de Karperkuilkade via de Oude Doelenkade door de binnenhaven, langs het Hoofd en de Krententuin langs de westzijde van het Oostereiland naar het terrein van Centrum Varend Erfgoed. Ook vanaf het water worden de schippers aangeroepen door kinderen in scheepjes van de Scouting en Notwin. Zo ontstaat een mooi verlicht schouwspel in de haven dat door de kinderen in beweging wordt gezet.

We verzamelen tussen 18.45 uur en 19 uur aan de Karperkuilkade. Rond 19.30 uur zijn we bij Centrum Varend Erfgoed. Daar warmen we lekker op met warme chocomel voor de kinderen en chocomel of glühwein voor de volwassenen. De Scouting zorgt ervoor dat marshmallows kunnen worden gesmolten boven een vuurtje.

Samen met uw kinderen bent u van harte uitgenodigd om mee te lopen, vooraf aanmelden is niet nodig. Neem een lampion of lichtje(s) mee of versier jezelf uitbundig met lichtjes!

Zaterdag 26 november 2022
Verzamelen tussen 18.45 en 19 uur
Start wandeling om 19 uur
Eindtijd 19.30 uur
Verzamelpunt: Karperkuilkade