HOORN - De negende editie van de lichtjesavond op zaterdag 23 september 2023 in de Bangert en Oosterpolder staat in het teken van de Onderwaterwereld. Er zijn diverse optredens en acts. Ook verenigingen en organisaties uit de buurt laten hun kunsten zien en ook horen tussen de versierde en verlichte huizen in . Dit jaar zijn de bewoners van fase 5 Noord, Molenwijk, de Jan Douwstraat en het begin van de Jacobsstaf aan de beurt om hun tuinen zo mooi mogelijk te versieren om van lichtjesavond weer een bijzondere (buren)dag te maken. Het thema is Onderwaterwereld.


De start van de lichtjesavond is dit jaar bij de ingang van de Kreek. Van 18.30 – 19.15 uur kunnen kleine kinderen zich laten schminken. Om 19:30 uur wordt de lichtjesavond vanaf de Kreek op bijzondere wijze geopend.

Daarna kunnen bezoekers, met behulp van het overzicht op de lichtjesavond flyer & app, de buurt in om te genieten van alle prachtige optredens. Zo wordt er gedanst door Dansschool Moves en men kan genieten van het popkoor Eigen1js, de BigGiG ( bigband), een ballonendame en een optreden van La Belle Dame. Voor de jongeren is er op het naastgelegen Cruijf Court lichtgevend voetbal.

De organisatie van het jaarlijks terugkerende evenement is in handen van een aantal enthousiaste bewoners, stichting B&O en Stichting Netwerk. Voor de bewoners van de wijk dé gelegenheid om de sociale samenhang te vergroten.

Doe mee en win! Dit jaar speciaal voor de jeugd t/m 17 is er de versierwedstrijd voor creatieve-lingen. Daarnaast mogen alle kinderen in hun kleurrijkste outfit met versierde fiets, kar of skelter met lichtjes zich laten zien deze avond. Allemaal in het thema van dit jaar: Onderwaterwereld! Je maakt dan ook kans op een leuk prijsje.

Voor de bewoners geldt; hoe meer verlichte huizen en tuinen, hoe indrukwekkender de lichtjesavond zal zijn! Versier samen met je buren – minimaal 3 naast elkaar – de huizen en tuinen en maak kans op een straatprijs!

Wij zijn nog op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers.
Heeft u interesse om deze dag te helpen? Neem dan contact op met Stichting BNO via de website.

Wilt u op de hoogte blijven, ga dan naar www.stichtingbno.nl , Lichtjesavond Bangert & Oosterpolder – Stichting B&O (stichtingbno.nl) of de facebookpagina van de lichtjesavond, www.facebook.com/lichtjesavondbangertenoosterpolder.