MEDEMBLIK - Zaterdag 5 november sluit het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk het stoomseizoen traditioneel af met een spetterende finale. Het monumentale stoomgemaal uit 1869 is feeëriek verlicht en omgetoverd tot ‘lichtkasteel’ dat al van verre te zien is in de duisternis.


Abacus Straattheater
In deze sprookjesachtige sfeer treedt het vermaarde Abacus Straattheater vanavond viermaal op met de duizelingwekkende Timecruisers. De reusachtige fantasiemachines laten de verhalen van Jules Verne tot leven komen. Techniek uit verleden, heden en toekomst komt samen in deze bonte gevaarten met grote wielen, vleugels en straalmotoren. Laat je betoveren door de magie en geniet van improvisatietheater van het hoogste niveau. Leuk voor jong en oud! Tussen de shows door kun je de machines op het museumterrein bezichtigen.

Het museum is onder stoom. De machines draaien. Ook buiten in de machinetuin worden enkele machines onder stoom gebracht en hoor je het geknars van de draaiende emmers van de met honderden lampjes verlichte baggermolen al van ver. In het feestelijk verlichtte museumrestaurant staat de warme chocomel en glühwein klaar.

Na Lichtjesavond sluit het museum tijdelijk de deuren om met de kerstvakantie weer open te gaan voor bezoekers.

Parkeren
Wij verzoeken u vanavond te parkeren op het terrein bij het Regatta Centrum. Vanaf hier kunt u gebruik maken van de gratis Citytours pendeldienst die op en neer rijdt tussen het museum. Opstapplaats Citytours is aan de zuidkant van het parkeerterrein.

Nederlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik |tel: 0227 544732 | www.stoommachinemuseum.nl

Openingstijden Lichtjesavond: 18.00 tot 22.00 uur.

Toegangsprijzen:
Kinderen 5 tot 12 jaar € 6
Vanaf 13 jaar en volwassenen € 9
Museumkaarthouders gratis