OOSTERBLOKKER - Klassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen. Dat is de missie van pianist Wouter Harbers, die al jaren een duo vormt met violist Robert Cekov. Liefhebbers, geïnteresseerden en (nieuwe) ontdekkers trakteren ze graag op de mooiste muziek van de wereld. Wouter doorweeft de concerten met interessante informatie en ludieke feitjes over de muziek. Dat levert een nieuwe luisterervaring op. Door de wisselwerking tussen musici en het publiek ontstaat vanzelf een ontspannen en gezellige sfeer.

Zaterdag 28 mei komt dit duo naar Oosterblokker, om u te trakteren op een prachtig lenteconcert in Cultureel Centrum Pancratius (aan de Oosterblokker 98). Ze laten hun instrumenten in alle geuren en kleuren horen: van spectaculaire muziek uit Hongaarse dansen tot ontspannen muziek van Einaudi.

Hoofdmenu is Griegs prachtige Peer Gynt Suite die je meeneemt naar de bergen, waar je de ochtend ziet gloren en de eerste vogeltjes hoort fluiten. Vervolgens maken we hier ook begrafenismars én een verliefde dans van buurmeisje Anitra mee. En we sluiten af in de Hal van de Bergkoning, waar de spanning stijgt met een naderend trollenleger dat steeds dichterbij komt...

Dit concert is een initiatief van Stichting Karakteristiek, die een spiksplinternieuwe klassieke concertserie is opgestart in Cultureel Centrum Pancratius. De zaal gaat 28 mei open om 19:30u, het concert start om 20:00u. Entree: 17,50 euro (incl. koffie vooraf). U hoeft niet te reserveren, u kunt afrekenen aan de zaal. Komt u meegenieten?