WEST-FRIESLAND - Vandaag, op Nationale Pannenkoekendag, gingen 82 leerlingen van het Oscar Romero in het kader van NLdoet pannenkoeken bakken bij diverse zorglocaties in West-Friesland. Anouschka Timm, projectleider Maatschappelijke Stage bij Vrijwilligerspunt Westfriesland: "Zowel de organisaties als de leerlingen, maar vooral ook de bezoekers en bewoners die getrakteerd werden op zelfgebakken pannenkoeken, waren super blij."


Hoewel het 15 maart officieel NLdoet is, gingen vandaag ruim 600 leerlingen van het Oscar Romero uit Hoorn hun maatschappelijke stage-uren lopen met uiteenlopende klussen bij diverse vrijwilligersorganisaties in West-Friesland. Daarvan gingen 82 leerlingen letterlijk aan de bak en bakten samen stapels pannenkoeken. Anouschka Timm: "Het Oscar Romero heeft deze week activiteitenweek en daarom paste het beter om het op 8 maart doen. Een soort pre-NLdoet. We zagen dat het 8 maart Nationale Pannenkoekendag is en gebruikten dit als haakje om vrijwilligersorganisaties te enthousiasmeren om een pannenkoekenmiddag te organiseren. En dat is gelukt! Maar liefst 18 zorglocaties in West-Friesland zoals zorgboerderijen, woonlocaties en dagbestedingen vonden dit een super idee en zo konden 82 leerlingen van het Oscar Romero bewoners en bezoekers vandaag verwennen met zelfgebakken pannenkoeken."

Beginners en gevorderden

Tussen de pannenkoekenbakkers zaten zowel beginners al gevorderden. Zoals beginner Kaylie die pannenkoeken ging bakken voor de bewoners van het Nicolaas verpleeghuis in Lutjebroek: "Een ei heb ik weleens gebakken, maar een pannenkoek niet. Is het echt zo dat de eerste altijd mislukt?" Daarentegen waren de pannenkoekenbakkers bij dagbesteding Atelier 't 2de Plan in Hoorn meer gevorderd. Raya: "Meestal bakt mijn vader de pannenkoeken, maar ik doe het ook soms. Ik vind het leuk om te doen."

Sven: "Ik vind het ook leuk om pannenkoeken te bakken en ook heel leuk dat we eerst nog even met de bezoekers aan tafel hebben kunnen praten. Ik wist eigenlijk niet dat we voor zoveel mensen gingen bakken, dus we moeten nog even aan de slag, al begint het al een aardige stapel te worden." Trudy, begeleider van Atelier 't 2de Plan: "Het is lekker druk in huis! Voor sommige bezoekers misschien té druk, maar ook zij genieten van de pannenkoeken. We hebben eerst samen met de leerlingen boodschappen gedaan en nu zijn ze lekker aan het bakken. Goed om te zien dat de leerlingen zich gelijk thuis voelen en ook met de bezoekers het gesprek aangaan. Heel leuk dat ze er zijn en ik denk heel leerzaam voor de leerlingen."

Ook de Omring, locatie De Watermolen in Abbekerk was blij met de komst van de leerlingen. Hetty: "Wat zijn dit ontzettende enthousiaste leerlingen! Ze hebben allemaal enorm hun best gedaan en de bewoners hebben heerlijk gegeten!"