HOORN/HEERHUGOWAARD - Dat gezondheid en een gezonde leefstijl ontzettend belangrijk zijn, dat is geen nieuws meer. Dat hebben we allemaal ondervonden de afgelopen twee jaar. Zelfs in de Tweede Kamer wordt er gesproken over een beweegminuut. Gezondheid is een hot item. En nu alles weer mag en open is, merken we dat onze leefstijl nog meer onder druk komt te staan. Hoe ga je daarmee om?


Doelen stellen en stap voor stap werken aan een gezonde leefstijl. Dat is waar leefstijlcoaches Mieke Beemsterboer en Ciska Gijsbers iedere dag hard aan werken met hun cliënten. Met het boek GEZOND in 7 stappen geven ze iedereen de mogelijkheid om op een toegankelijke manier aan de slag te gaan. Dat is nieuws!

Vanaf 10 april is het boek GEZOND in 7 stappen verkrijgbaar bij elke boekhandel in Nederland. Ciska en Mieke hebben allebei aan den lijve ondervonden wat een gezonde leefstijl voor positieve gevolgen heeft voor hen en hun gezinnen. Die ervaringen en hun professionele kennis willen ze graag met zoveel mogelijk mensen delen. Veel mensen worstelen met het veranderen van hun leefstijl, maar de informatie en praktische tips uit dit boek zorgen ervoor dat het veranderen een stuk eenvoudiger gaat.

Over het boek

Zoek je naar een gezondere leefstijl? Heb je regelmatig last van stress? Wil je wel wat meer tijd aan jezelf besteden? Of vind je het gewoon interessant om te lezen hoe je makkelijk een gezonder leven kunt leiden? Dan is dit boek echt iets voor jou. Ciska en Mieke delen op een nuchtere en positieve manier hun kennis en geven je praktische handvatten om aan je leefstijl te werken.

Mieke Beemsterboer (diëtist en leefstijlcoach) en Ciska Gijsbers (leefstijlcoach) begeleiden in hun praktijk mensen naar een gezonde leefstijl, een betere balans en meer energie. Op basis van hun ervaringen en kennis op het gebied van voeding en leefstijl ontwikkelden ze het 'GEZOND in 7 stappen'-plan.

Het begint met een goede voorbereiding, dat is de eerste stap. Vervolgens staat elke letter van het woord GEZOND voor een stap die je kunt zetten.

Gaan, Eten, Zinvol leven, Ontspannen, Nachtrust, Doorzetten

In het boek leer je duidelijk een doel te stellen en stap voor stap je leefstijl te veranderen. Iedereen kan het en je zult merken dat je er ontzettend veel energie van krijgt!

"Leefstijlcoaches Ciska en Mieke hebben een praktisch en nuchter boek geschreven dat van de lezer een eigen leefstijlexpert maakt. Het boek geeft veel no-nonsens informatie en daagt de lezer vooral uit om na te denken en zich bewust te worden van zijn of haar leefstijl. En dit is de beste start voor een blijvende gedragsverandering!"

Yneke Kootstra, leefstijlprofessional en directeur van de Academie voor leefstijl en gezondheid

"Afvallen, meer bewegen, minder stressen, stoppen met roken: we weten wel DAT het moet, en kortdurend iets proberen lukt vaak ook wel, maar HOE hou je het vol? Daar worstelen we mee. Wat een uitkomst dat er handvatten voor zijn die zijn opgeschreven in een prachtig boek als dit. Een aanrader!"

Walter Bouwmans, huisarts en mede-oprichter van Physicians Association for Nutrition, the Netherlands