HOORN - Binnenkort is het Halloween en Sint Maarten en dan denk je natuurlijk meteen aan een lachende pompoen! Pompoenen zijn van oorsprong een Noord-Amerikaanse herfstgroente. Ze werden vroeger door de inheemse bevolking gebruikt als voedsel en om matten van te vlechten. Later gingen de Ieren uitgeholde pompoenen gebruiken bij Halloween, een feest om de goden te danken voor de goede oogst. Een uitgeholde pompoen kun je met een beetje creativiteit omtoveren tot een mooie lampion. Leuk om bij de deur te zetten tijdens Sint-Maarten.

Doe-het-zelf op locatie MAK of thuis
Bij MAK Blokweer is vanaf zondag 31 oktober een doe-het-zelf natuurpakket pompoen uithollen verkrijgbaar. Met dit doe-het-zelf natuurpakket kun je thuis aan de slag en maak je van een pompoen een mooi kunstwerk of een lachend gezicht! Wil je liever geen rommel in huis of heb je gewoon zin in een uitje? Doe dan op zondag 7 november 14.00-15.30 op de locatie van MAK Blokweer mee met de activiteit pompoenen uithollen. De activiteit wordt twee keer aangeboden, één keer 's ochtends en één keer ’s middags.

Informatie
De pakketten en activiteiten zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De doe-middagen worden minstens twee keer per maand georganiseerd en staan altijd in het teken van één van onze thema's natuur, boerderij en groen. Meer informatie en reserveren: www.mak-blokweer.nl 0229 266344