HOORN - Hoog bezoek vandaag voor Pisa in Hoorn. Een zware delegatie van het KWF bezocht de plek in West-Friesland voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Reden: Op 10 oktober aanstaande bestaat Inloophuis Pisa 10 jaar.


KWF-bestuursvoorzitter Johan van de Gronden feliciteerde Pisa van harte: “Een inloophuis vervult een belangrijke rol in het leven van mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest. Het is fantastisch om te zien dat de vrijwilligers van Pisa dat al 10 jaar met een enorme passie en inzet doen.`

De KWF-delegatie bestond verder uit Anneloes Roelofsen (Teamleider Betere Kwaliteit van Leven), Sarah Nienke van Voorthuisen (Public Affairs) en Misha Stubenitsky (woordvoerder). Ook Sonja Robben, Directeur van de IPSO, de overkoepelende stichting van alle inloophuizen in Nederland, was aanwezig. Vanuit Pisa waren coördinator Wiek Luza, voorzitter Karin Zeeman en bestuurslid Marion Smorenburg aanwezig. Er werd gesproken over het versterken van de samenwerking tussen inloophuizen, de IPSO en het KWF, zowel bij een evenement als SamenLoop voor Hoop als daarbuiten. Daarna werd kennisgemaakt met huidige en oud-bezoekers van Pisa, die allen op verschillende manieren met kanker te maken kregen: als patiënt, als naaste en als nabestaande. Zij gaven elk op eigen wijze aan wat het Pisa voor hen betekent of heeft betekend.

Karin Zeeman, voorzitter van Pisa: “We zien in de maatschappij dat de belangstelling voor het onderwerp leven met kanker toeneemt. Gelukkig overleven steeds meer mensen de ziekte kanker, maar zij hebben wel te maken met de vaak levenslange effecten van de ziekte. Naast geld en aandacht voor het voorkomen en genezen van kanker is er ook een noodzaak om beter om te gaan fysieke en psychosociale effecten van een leven met kanker. Het is precies dat gebied waar wij als inloophuis een grote rol spelen.”

Over Pisa
Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Pisa is op alle werkdagen geopend. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt Pisa verschillende activiteiten aan: van ontspanningsmassage, yoga, creatieve expressie activiteiten en zingen tot lotgenotencontact, cursussen en informatieve themabijeenkomsten. Kindertijd en Chill@Pisa zijn speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. Pisa werkt met goed getrainde gastvrouwen en -heren, deskundige activiteitenbegeleiders en wordt aangestuurd door een professionele coördinator. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is bijna volledig afhankelijk van donaties en giften. Voor meer informatie: www.inloophuispisa.nl.

Op de foto: Bestuursvoorzitter van KWF Johan van de Gronden (links) in gesprek met Cees Hendriks, bezoeker van Inloophuis Pisa.