HOORN - De Boterhal in Hoorn - de expositieruimte van Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. - vormt van 13 januari tot en met 25 februari het decor voor de tentoonstelling Vlietend. Liefst 23 kunstenaars die aangesloten zijn bij de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB) presenteren hier hun werk geïnspireerd op het oud-Nederlandse woord vlietend dat golvend, gutsend en bewegend betekent. Het woord mag ouderwets zijn, maar het zet iets in beweging en zorgt voor een verbinding naar het heden. Dat laten ook de kunstenaars zien die hun werk in de monumentale Boterhal exposeren.

Deelnemende kunstenaars zijn onder anderen Mai Movrin, Bert Poot, John Sikking, Juul Rameau, Karen Santen, Cissy van der Wel en Joke Zaal.

De expositie wordt op 14 januari om 16 uur geopend door Daan Meijer, voorzitter van de NKvB en wordt muzikaal omlijst door zangeres Vita Pagie en pianist Jochem Braat.
De Boterhal aan het Kerkplein 39 in Hoorn is geopend van dinsdag t/m zondag van 14 tot 17 uur. www.boterhal.com

De Nederlandse Kring van Beeldhouwers is een landelijke vereniging van professionele, driedimensionaal werkende beeldend kunstenaars met ongeveer 130 leden. Opgericht als een belangenvereniging voor beeldhouwers, streeft de vereniging ernaar de belangstelling voor de driedimensionale kunst in en buiten Nederland te vergroten en de onderlinge contacten tussen haar beroepsmatige beoefenaren te bevorderen.

Zie voor meer informatie: www.nkvb.nl

Expositie Vlietend
De Boterhal Hoorn
13 januari – 25 februari
Opening 14 januari 16 uur