HOORN - Regelmatig exposeert kunstenaar Henk Veen in ziekenhuizen, want daar kan men wel een beetje vrolijkheid en kleur aan de muur gebruiken, in de hoop een smile te geven. Maar een ziekenhuis heeft de gezonde mensen die bloed doneren bij de bloedbank heel hard nodig en natuurlijk ook dankbaar naar de mensen die werken bij Sanquin. Een beetje vergeten groep die ook een hart onder de riem gestoken mag worden en weten dat ze onmisbaar zijn. Vaak wordt niet gezien dat op de achtergrond mensen hard werken om zo’n tijd als bijvoorbeeld Corona doorheen te slaan, door maar door te gaan met alle risico’s van dien. Juist om die reden wil hij een smile geven en laten zien aan anderen dat deze mensen zo hard hun best doen voor ons allemaal en vaak hiermee levens redden. Met zijn schilderijen hoopt de kunstschilder een mooie expositie tentoon te stellen om in de tijd van het doneren het wachten te veraangenamen.


Exposities van Sanquin locatie Zaandam, Haarlem en Purmerend zijn voor gegaan en is nu Hoorn opgesierd. Wie weet welke Sanquin in Nederland ook in de toekomst

De expositie is nog te zien t/m 15 januari 2024 aan de Maelsonstraat 28 in Hoorn. De expo is niet zomaar vrij toegankelijk, maar neem contact op met de kunstenaar als je zijn werk wil zien.

Wie is Henk Veen

De kunstenaar heeft zijn bekendheid voornamelijk door zijn opvallende projecten zoals de deuren beschilderd in het TV-programma Life & Cooking en in 2008, 2009, 2010 en 2014 heeft Henk het aandenken mogen maken voor de businesslopers van de Dam tot Dam, waarbij in 2009 hij het Nike Zondagsshirt heeft ontworpen. En natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Tevens heeft Henk Veen de cover van de cd-single ontworpen voor de single van rapper Rocks THC voor de Cruyff Foundation "Alleen kun je niets, je moet het samen doen", voor Ziggi "All Obstacles", rapband THC "Geef mij maar Amsterdam" en Dave Dekker “Echte vriendschap”. De kunstenaar is bekend om zijn evenementen Kunstplein op Keukenhof, Dam tot Dam en Rembrandtplein als organisator, welke genoemd wordt als “Het leukste kunstevenement van het jaar”.

Internationale bekendheid van de exposities in het Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs “Prix Special” heeft mogen ontvangen. Het “DNA” van de kunstenaar zal voor altijd terug te vinden zijn in het Amsterdam Museum met kunstverkeersborden uit het project wat hij opgezet heeft, waarbij hij in 2012 de winnaar is geworden van de Hein Roethofprijs 2012 en de Theo Fransman Eremedaille en Zilveren Pluim Politie heeft mogen ontvangen vanwege het succesvolle project. Tegenwoordig lopen vele toeristen - all over the World – in de T-shirts uit de souvenirwinkels in Amsterdam, Volendam en de Zaanse Schans.

Meer informatie op www.henkveen.nl