HOORN - Initiatiefnemer start inzamelingsactie om het populaire zwemplatform ‘Bernhard’ terug te laten keren bij het schelpenstrandje aan het Julianapark in Hoorn.

Jan Kollen bedacht in 2019 het idee om het Julianapark wat uitdagender te maken met het plaatsen van een zwemplatform voor de jeugd. Na vele positieve reacties en de geweldige steun van sponsoren, werd het platform in de zomer van 2019 een feit. Zowel jong en oud heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt. Het platform wordt samen met de horecagelegenheid Slijs, als een echte verrijking voor het Julianapark gezien.

Afgelopen zomer kwam er helaas een abrupt einde aan de pret en is een trap van het platform moedwillig gesloopt. Er ontbraken ook een aantal onderdelen. Met de hulp van Leerwerkbedrijf Oostereiland zijn de kosten voor het repareren en nog meer ‘hufterproof’ maken van het platform geschat op 500 euro.

Jan Kollen hoorde veel teleurgestelde geluiden van de jeugd en heeft besloten om zwemplatform ‘Bernhard’ een tweede, maar ook laatste kans te geven. Daarom start hij een inzamelingsactie om het geld voor de reparatie op te halen. Het streven is om in het eerste weekend van mei Bernhard weer te water te laten. Op deze manier kan iedereen de hele zomer en hopelijk nog vele jaren plezier hebben van zwemplatform Bernhard.

Donaties kunnen gedaan worden via de link: vooreenmooiestad.nl/bernhard Kinderen kunnen ook meehelpen met hun eigen acties, zoals bijvoorbeeld het ophalen van flessen met statiegeld.