HOORN - Tijdens de hele zomervakantie kunnen kinderen in het Museum van de 20e Eeuw onder het motto “Ik ga op vakantie en neem mee….” een vakantiekoffertje maken. Voorbeelden staan op de knutseltafel, een koffertje kunnen ze knippen en vouwen en vervolgens plakken ze er etiketten uit verre landen op. Het zelfgemaakte koffertje gaat mee naar huis en misschien wel mee op vakantie.

Behalve knutselen kunnen kinderen meer doen in het Museum van de 20e Eeuw: Op de AudioTour kunnen ze een Kwis doen, ze mogen ook een puzzeltocht uitkiezen en in de nieuwe speelhoek kunnen ze aan de slag met LEGO, Playmobil, Kapla en meer. Ook kunnen ze met hun (groot)ouders sjoelen of tafelvoetbal spelen. In de horeca naast de speelhoek kan ook nog wat gedronken of gegeten worden. En bij mooi weer is het terras ook open.

Kindertelevisie van alle tijden

Het museum toont nu ook een leuke expositie over 70 jaar KinderTelevisie. Met helden als Swiebertje, Peppi en Kokki, Pipo de Clown, de poppen uit de Fabeltjeskrant en veel meer. Originele kleding, poppen, objecten en veel fragmenten maken het tot een leuke tentoonstelling voor jong en oud. Bekijk de make-up-kist en indianenoutfit van Kluk-Kluk of het robotje van Bassie en Adriaan. Of de poppen uit Paulus de Boskabouter en de pyama van Meneer Kaktus. Zelfs de allereerste KinderTV-poppen uit Dappere Dodo zijn in het museum te zien. Maar je kunt ook zitten in een enorme Klokhuis-stoel zitten of in de Pipo-wagen plaats nemen. Voor de (groot)ouders is er ook nog een expositie, De Henny Huisman Show, over de carrière van tv-presentator Henny Huisman met veel originele objecten uit zijn privé-archief.


Museum in oude gevangenis
Wist je dat het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis? Vroeger kon je het schiereiland niet eens op, nu wandel je over de brug bij de Hoornse haven zo het verleden in. Verbaas je over de binnenplaats waar gevangenen vroeger mochten sporten, zie al die hoge ramen met tralies, bewonder de scharnieren van die enorm zware deuren of kijk door een raampje in de deur in een oude slaapzaal.

Het museum is elke dag geopend en voor meer informatie kijk je op www.museumhoorn.nl Met de MuseumKaart is entree gratis.