HOORN - Van 28 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020 is in het Westfries Museum in Hoorn de tentoonstelling Koele Wateren te zien. Speciaal voor deze tentoonstelling is er een kinderaudiotour ontwikkeld, de ‘Koele Kinder Tour’. Aan de hand van verhalen, liedjes en opdrachten leren kinderen om samen te kijken en te luisteren naar Koele Wateren.

De tentoonstelling Koele Wateren is verdeeld in vier thema’s: Rivieren en dijken, Plassen en vaarten, Zee en zeevaart en Vissers en strand. Per thema wordt een aantal schilderijen in de kinderaudiotour uitgelicht, 12 werken in totaal. Door middel van leuke, beschrijvende verhalen, gezellige kinderliedjes en kijk- en doe-opdrachten worden kinderen geprikkeld om goed naar de schilderijen te kijken.

Podcatcher
De gratis kinderaudiotour maakt de tentoonstelling Koele Wateren op een leuke en interactieve manier toegankelijk voor kinderen van 4-12 jaar. Met een podcatcher, een interactieve audiohandset, kunnen ze de ‘Kinder Tour’-bordjes bij de schilderijen activeren. Vervolgens worden ze meegenomen in de verhalen achter de schilderijen.

Over Koele Wateren
Van 28 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020 is in het Westfries Museum in Hoorn de tentoonstelling Koele Wateren te zien. De expositie is een oogstrelende selectie van veertig schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. Daarnaast wordt in de tentoonstelling een link gelegd met de toekomst. Wat gebeurt er als de zeespiegel 6 meter stijgt en hoe ziet Nederland er over 200 jaar uit.

De tentoonstelling Koele Wateren is gratis toegankelijk voor kinderen tot 18 jaar. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling Koele Wateren op: www.wfm.nl/koele-wateren.